Կիտրոնով պիրոգներ հաճույքով պատրաստում են և՛ տնային տնտեսուհիները, և՛ արհեստավարժ հրուշակագործները: Այն սիրում են բոլորը. քաղցրի և թթվի յուրահատուկ կոնտրաստը հաճելիորեն թարմացնում ու էներգիա է հաղորդում բոլորին:
Այս պիրոգները ոչ միայն համեղ են և ախորժելի, այլև օգտակար, իսկ ամենակարևորը՝ այն պատրաստելը ոչ մի դժվարություն չի ներկայացնում:
Բաղադրիչները
- 2 բաժակ ալյուր
- 300 գր. մարգարին
- 1, 5 բաժակ շաքարավազ
- 2 հավկիթ
- 1 կիտրոն
- 1/2 թ/գ սոդա
Պատրաստումը
Մարգարինը հալեցնել, ավելացնել ձուն, շաքարավազը, մսաղացով անցկացրած կիտրոնը՝ առանց կորիզների, և սոդան: Բոլորը խառնել, ավելացնել ալյուրը և հունցել խմորը: Լցնել եփելու համար նախատեսված հարմար ամանի մեջ: Եփել պիրոգը նախապես տաքացված ջեռոցում՝ 20-30 րոպե:
Բարի ախորժակ: