Ռուսական պելմենների լավագույն բաղադրատոմսը
Advertisement 1000 x 90

Ռուսական պելմենների լավագույն բաղադրատոմսը

Բաղադրիչներ

  1. Տավարի միս – 350 գ
  2. Խոզի միս – 200 գ
  3. Ոչխարի միս – 200 գ
  4. Կաղամբ – 150 գ
  5. Սոխ – 2 հատ
  6. Ալյուր – 500 գ
  7. Ձու – 2 հատ
  8. Կաթ – 100 մլ
  9. Շաքարավազ – 1 պտղունց
  10. Աղ՝ ըստ ճաշակի
  11. Սև աղացած պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
  12. Կարագ՝ մատուցելու համար
  13. Մաղադանոս՝ մատուցելու համար

Պատրաստման եղանակը

  1. Ալյուրը մաղել, ավելացնել ձուն, տաք կաթը, խմոր հունցել:
  2. Պատրաստի խմորը փաթաթել սննդային թաղանթի մեջ և թողնել սենյակային ջերմաստիճանում 25-30 րոպե:
  3. Բոլոր տեսակի մսերը սոխի և կաղամբի հետ միասին աղալ մսաղացով 2 անգամ:
  4. Պատրաստի ֆարշին աղ անել, ավելացնել մի փոքր տաք ջուր կամ կաթ, սև աղացած պղպեղ և շաքարավազ:
  5. Խմորը բաժանել փոքր մասերի և բոլոր մասերը բարակ գրտնակել ալյուրոտ հարթության վրա:
  6. Յուրաքանչյուր բլիթի կենտրոնում դնել մոտ 1 թ/գ միջուկ:
  7. Պատրաստի պելմենները շարել տապակին և պատրաստելուց առաջ սառեցնել:
  8. Ուղարկել պելմենները եռացող ջրի մեջ: Կարելի է ջրին ավելացնել մի փոքր բուսայուղ: Պատրաստի պելմենները մատուցել կարագով և կանաչիով:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը