Հավանաբար շատերը կհամաձայնեն, որ պլոմբիրը պաղպաղակի ամենահամեղ տեսակներից է: Թվում է՝ անհնար կլինի այն տանը պատրաստել, քանի որ, սովորոաբար, այն, ինչը շատ համեղ է, նաև դժվար է պատրաստելը: Սակայն դա պլոմբիրին չի վերաբերում:
Այս բաղադրատոմսը շատ պարզ է և շատ ծախս չի պահանջում:
Բաղադրությունը
- Կաթ — 125 գր.
- Շաքար — 100 գր.
- Վանիլին — 5 գր. (ըստ ցանկության)
- Սերուցք (33-35%) — 300 գր
- Հավկիթ — 3 հատ
Պատրաստումը
Լցրեք կաթը հաստ հատակով տարայի մեջ և եռացրեք: Ապա ավելացրեք շաքարավազը և վանիլինը: Այնուհետև թողեք, որ հովանա: Հովանալուց հետո լցրեք ձվի սպիտակուցները (միայն սպիտակուցները, ուստի պետք է նախ այն առանձնացնել դեղնուցից): Ապա ջրային գոլորշու վրա դնելով՝ այն անդադար խառնեք, մինչև ստանաք խիտ զանգված (այն կհիշեցնի ձեզ խտացրած կաթ):