Բանանը դեռ վաղուց դարձել է շատերի սիրած միրգը։ Այն ունի յուրահատուկ համ, որը դուր է գալիս գրեթե բոլորին։ Սակայն անկախ նրանից թե դուք սիրում եք արդյոք բանան թե ոչ, նկատած կլինեք բանանը մաքրելու ժամանակ արտահայտիչ սպիտակ թելերը։
Դրանք կպչում են ձեռքերին և պտղին, իսկ համը՝ մի փոքր քաղցր է և այն շատ փափուկ է։ Այդ թելերին անվանում են ֆլոեմա (երկրորդային կեղև) և ստորև մենք ձեզ կպատմենք ֆլոեմայի մասին ավելի շատ մանրամասներ։
Ի՞նչ է ֆլոեման։
Ֆլոեման բույսի ուղեկցող հյուսվածքն է, որի միջոցով կատարվում է ֆոտոսինթեզ։ Բանանի դեպքում այն պորտալարի դեր է խաղում, երիտասարդ պտուղները այնպիսի նյութերով ապահովելով, որոնք անհրաժեշտ են ամբողջական աճի համար։
Այդ թելերը ամբողջովին անվնաս են, նրանց առկայությունը և չափերը ամենևին կապ չունեն բանանի որակի հետ։ Եվ եթե դուք ձեզ գուրման եք համարում, կարող եք հանգիստ օգտագործել այդ թելերը։
Բացի դա բանանի ֆլոեմայի մեջ կան նաև օգտակար հյուսվածքներ, վիտամիններ և հանքանյութեր, որոնք կան բանանի փափուկ մասի մեջ։ Հուսով ենք, որ այս տեղեկատվությունը ձեզ հետաքրքրեց։