Բաղադրիչներ
- Թթվասեր – 200 մլ
- Ազնվամորու կամ մեկ այլ տեսակի ժելե՝ նախատեսված 400 մլ ջրի համար
- Ջուր – 150 մլ
- Շաքարի փոշի՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
- Ժելեն լուծել եռացրած ջրի մեջ և մի փոքր սառեցնել:
- Հարել հարիչով, ավելացնել թթվասերը՝ չդադարեցնելով խառնելը. պետք է առաջանան շատ պղպջակներ:
- Հետո ըստ ճաշակի ավելացնել շաքարի փոշին:
- Աղանդերը տեղափոխել մատուցվող ափսեի մեջ և դնել սառնարանը՝ մինչև պնդանալը:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը