Ով առաջին անգամ փորձում է այս տորթը, չի կարողանում հասկանալ, թե ինչից է այն պատրաստված, իսկ հետո ուղղակի սիրահարվում է դրան:
Բաղադրիչներ
- Սպիտակ լոբի – 1 բաժակ
- Շաքարավազ – 1.5 բաժակ
- Վանիլին
- Մանր պաքսիմատ – 0.5 բաժակ
- Ձու – 6 հատ
- Աղ – 1 պտղունց
- Կաթ – 1 բաժակ
- Օսլա – 2 ճ/գ
- Կարագ – 150 գ
Պատրաստման եղանակը
- Լոբին թրջել և թողնել մեկ գիշեր, հետո եփել՝ մինչև պատրաստ լինելը, և բլենդերի օգնությամբ խյուս դարձնել:
- Ձվի 5 դեղնուցը հարել մեկ բաժակ շաքարավազի հետ:
- Ձվի 5 սպիտակուցները լավ հարել՝ ավելացնելով 1 պտղունց աղ:
- Լոբու խյուսին ավելացնել դեղնուցները և պաքսիմատը, խառնել:
- Հետո ավելացնել հարած սպիտակուցը և զգուշությամբ գդալով խառնել՝ ներքևից վերև:
- Խմորը լցնել պերգամենտով պատած մեծ տապակին, հարթեցնել:
- Թխել նախապես տաքացրած ջեռոցում՝ մինչև մի փոքր կարմրելը:
- Պատրաստի շերտը տեղավորել տախտակին, հանել պերգամենտը, կտրել 4 մասի (կողքերից կտրել՝ վրան շաղ տալու համար):
- Կրեմի համար մնացած ձուն հարել շաքարավազի մնացորդի և վանիլինի հետ, հետո ավելացնել կաթը և օսլան: Զանգվածով կաթսան դնել կրակի վրա և անընդհատ խառնել՝ մինչև մի փոքր պնդանալը:
- Թողնել որ սառչի, ավելացնել փափուկ կարագը, լավ հարել՝ մինչև միասեռ և հարթ զանգված ստանալը:
- Ստացված կրեմով պատել շերտերը, զարդարել ըստ ցանկության, մեկ գիշեր պահել սառը տեղում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը