Բաղադրիչներ
- Լոբի – 1 բաժակ
- Սմբուկ – 5 հատ
- Սոխ – 100 գ
- Լոլիկ – 1 հատ
- Տոմատի հյութ – 1 բաժակ
- Բուսայուղ – 150 մլ
- Շաքարավազ – 1 թ/գ
- Քացախ – 2 ճ/գ
- Աղ – 1 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
- Սմբուկը մաքրել և կտրատել: Տապակել:
- Սոխը և լոլիկը մանր կտրատել և տապակել:
- Լոբին նախապես 5-6 ժամով թրջել, հետո եփել:
- Խառնել բանջարեղենը, ավելացնել շաքարավազը, աղը, բուսայուղը և լավ խառնել:
- Ավելացնել տոմատի հյութը և եփել ցածր կրակի վրա 15-20 րոպե:
- Հետո ավելացնել լոբին և եփել ևս 10 րոպե:
- Լցնել ստերիլ բանկաների մեջ և փակել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը