Համով Հայաստան. ինչպես հայկական համեղ ճաշատեսակ պատրաստել ուլի մսից. armeniasputnik.am (տեսանյութ)
Advertisement 1000 x 90

Համով Հայաստան. ինչպես հայկական համեղ ճաշատեսակ պատրաստել ուլի մսից. armeniasputnik.am

Արարատյան հայրապետական թեմին կից «Արարատ» երիտասարդական միության նախագահ Տաթև Զախարյանը Sputnik Արմենիայի թղթակցին պատմեց, թե ինչպես ճիշտ պատրաստել ավանդական հայկական ճաշատեսակ` «հաճարով փլավ»։

Համեղ փլավի բաղադրիչներն են հաճարը, միսը (հիմնականում` ուլի, բայց մեր դեպքում`ոչխարի), սոխը, կարագը, ջուրն ու աղը։

«Սովորաբար ուլը կախում են թոնրում, տակը դնում են հաճարը։ Եվ փլավն այդպես է պատրաստվում։ Բայց կարելի է նաև ուրիշ մսով բավարարվել»,- ասաց Զաքարյանը Sputnik Արմենիայի թղթակցի հետ զրույցում։

Պատրաստման ընթացքը շատ պարզ է։ Մանրամասները դիտեք տեսանյութում։

armeniasputnik.am