Արարատյան հայրապետական թեմին կից «Արարատ» երիտասարդական միության նախագահ Տաթև Զախարյանը Sputnik Արմենիայի թղթակցին պատմեց, թե ինչպես ճիշտ պատրաստել ավանդական հայկական ճաշատեսակ` «հաճարով փլավ»։
Համեղ փլավի բաղադրիչներն են հաճարը, միսը (հիմնականում` ուլի, բայց մեր դեպքում`ոչխարի), սոխը, կարագը, ջուրն ու աղը։
«Սովորաբար ուլը կախում են թոնրում, տակը դնում են հաճարը։ Եվ փլավն այդպես է պատրաստվում։ Բայց կարելի է նաև ուրիշ մսով բավարարվել»,- ասաց Զաքարյանը Sputnik Արմենիայի թղթակցի հետ զրույցում։
Պատրաստման ընթացքը շատ պարզ է։ Մանրամասները դիտեք տեսանյութում։