Շոտլանդական փխրուն թխվածքաբլիթ
Advertisement 1000 x 90

Շոտլանդական փխրուն թխվածքաբլիթ

Բաղադրիչներ

  1. Ալյուր – 260 գ
  2. Կարագ – 225 գ
  3. Աղ – 1/4 թ/գ
  4. Շաքարի փոշի – 60 գ
  5. Վանիլին – 4 գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Թասի մեջ մաղել ալյուրը աղի հետ:
  2. Մեկ այլ թասի մեջ լավ հարել կարագը:
  3. Կարագի մեջ ավելացնել շաքարի փոշին և վանիլինը:
  4. Իրար խառնել կարագային և չոր խառնուրդները: Լավ խառնել և 15 րոպեով ուղարկել սառնարան:
  5. Այդ ընթացքում ջեռոցը տաքացնել մինչև 150 աստիճան:
  6. Խմորից թխվածքաբլիթներ ձևավորել, շարել տապակին՝ իրարից 2 սմ հեռավորության վրա: Թխել ջեռոցում մոտ 20-30 րոպե:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը