Բաղադրիչներ
Հիմքի համար
- Ձվի սպիտակուց – 1 հատ
- Կակաո – 5 գ
- Վարսակի փաթիլներ – 100 գ
- Սալորի կամ խնձորի խյուս – 70 գ
- Փխրեցուցիչ – 1/2 թ/գ
- Շաքարավազ՝ ըստ ճաշակի
Չիզքեյքի համար
- Կաթնաշոռ – 750 գ
- Նարինջ – 1 հատ
- Ձու – 1 հատ
- Ձվի դեղնուց – 1 հատ
- Սպիտակաձավար – 10 գ
- Շաքարավազ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
- Պատրաստել հիմքը. խառնել բոլոր բաղադրիչները և լցնել քանդվող կաղապարի (20 սմ) մեջ (պատված թխման համար նախատեսված թղթով), սեղմել և թխել 190 աստիճան ջեռոցում 15 րոպե:
- Եփել նարինջը մինչև փափկելը՝ մոտ 5-6 րոպե:
- Հետո մի փոքր սառեցնել և լավ հարել բլենդերի մեջ:
- Նարնջի խյուսը խառնել մյուս բաղադրիչների հետ: Լցնել հիմքի վրա և 1 ժամ թխել 60 աստիճան ջեռոցում:
- Պատրաստի չիզքեյքը սառեցնել և թողնել սառնարանում 4 ժամ, իսկ ավելի լավ է՝ ամբողջ գիշեր:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը