Բաղադրիչներ
- Ջուր – 2 բաժակ
- Շաքարավազ – 2 թ/գ
- Աղ – 2 թ/գ
- Ալյուր – 4 բաժակ
- Չոր դրոժ – 1 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
- Խառնել չոր բաղադրիչները:
- Ավելացնել ջուրը:
- Խմոր հունցել:
- Ծածկել թաղանթով և թողնել տաք տեղում 18 ժամ:
- 18 ժամ անց վերևի մակերեսը խոնավեցնել շորով, փաթաթել թաղանթով: Թաղանթին լավ ալյուր շաղ տալ:
- Թաղանթի վրա դնել խմորը: Ձևավորել ուղղանկյան նման, վրան ալյուր շաղ տալ: Տապակին նույնպես առատ ալյուր շաղ տալ: Թաղանթը ծայրերից վերցնել (վրան խմորը) և զգուշությամբ շրջել խմորը տապակի վրա, որպեսզի ստացվի ուղիղ և գեղեցիկ հաց: Ծածկել սրբիչով և թողնել 2 ժամ:
- Ջեռոցը տաքացնել մինչև 220 աստիճան: Դնել չիաբատտան ջեռոցի մեջ, տաքությունն իջեցնել մինչև 200 աստիճան և թխել 35-45 րոպե:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը