Հաց «Չիաբատտա»
Advertisement 1000 x 90

Հաց «Չիաբատտա»

Բաղադրիչներ

  1. Ջուր – 2 բաժակ
  2. Շաքարավազ – 2 թ/գ
  3. Աղ – 2 թ/գ
  4. Ալյուր – 4 բաժակ
  5. Չոր դրոժ – 1 թ/գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Խառնել չոր բաղադրիչները:
  2. Ավելացնել ջուրը:
  3. Խմոր հունցել:
  4. Ծածկել թաղանթով և թողնել տաք տեղում 18 ժամ:
  5. 18 ժամ անց վերևի մակերեսը խոնավեցնել շորով, փաթաթել թաղանթով: Թաղանթին լավ ալյուր շաղ տալ:
  6. Թաղանթի վրա դնել խմորը: Ձևավորել ուղղանկյան նման, վրան ալյուր շաղ տալ: Տապակին նույնպես առատ ալյուր շաղ տալ: Թաղանթը ծայրերից վերցնել (վրան խմորը) և զգուշությամբ շրջել խմորը տապակի վրա, որպեսզի ստացվի ուղիղ և գեղեցիկ հաց: Ծածկել սրբիչով և թողնել 2 ժամ:
  7. Ջեռոցը տաքացնել մինչև 220 աստիճան: Դնել չիաբատտան ջեռոցի մեջ, տաքությունն իջեցնել մինչև 200 աստիճան և թխել 35-45 րոպե:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը