Բլենդերով պատրաստված հաց. խանութից այլևս չեք գնի
Advertisement 1000 x 90

Բլենդերով պատրաստված հաց. խանութից այլևս չեք գնի

Ինչպես թխել տնական հաց:

Բաղադրիչներ

  1. Ալյուր – 1 կգ
  2. Մարգարին – 1 ճ/գ
  3. Աղ – 1/2 ճ/գ
  4. Կաթ – 150 գ
  5. Շաքարավազ – 150 գ
  6. Խաշած կարտոֆիլ – 2 հատ
  7. Չոր դրոժ – 15 գ
  8. Կարագ – 2 ճ/գ
  9. Ձու – 2 հատ

Պատրաստման եղանակը

  1. Բոլոր բաղադրիչները՝ բացի ալյուրից, լցնել բլենդերի մեջ և լավ հարել՝ դարձնելով այն միասեռ զանգված:
  2. Պատրաստի խառնուրդը լցնել հարմար թասի մեջ և լավ խառնել ալյուրի հետ: Թողնել կես ժամ բարձրանալու համար:
  3. Երբ խմորը բարձրանա, տալ նրան անհրաժեշտ ձև: Բաժանել խմորը 20 հավասար մասերի և դրանցից տափակ բլիթներ ձևավորել: Շարել պերգամենտով պատված տապակի մեջ:
  4. Բլիթներին ձու քսել: Տաքացնել ջեռոցը 180 աստիճան և խփել հացերը կես ժամ:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը