Ավստրալացի գիտնականները քաշի նվազեցման համար նախաճաշի օգտակարության ապացույցներ չեն գտել: BMJ հանդեսում հրապարակված աշխատությունում հետազոտության առաջատար հեղինակ, կլինիկական համաճարակաբան Ֆլավիա Ցիկուտինին առանձնացնում է նախաճաշի օգտակարության երկու հիմնական վարկած: Նախ, սննդի վաղ ընդունումն իբր նվազեցնում է քաղցի զգացողությունը և արագացնում նյութափոխանակությունը: Երկրորդ, օգնում է «չափից ավելի» կալորիաներ «չհավաքելու» սննդի հետագա ընդունումների ժամանակ:
Գիտնականներն ստուգել են այս ենթադրությունները՝ կատարելով 1990 թվականից մինչև 2018 թվականը թեմայի վերաբերյալ շուրջ երկու հազար գիտական հրապարակումների մետավերլուծություն: Ուսումնասիրելով այդ հետազոտությունների արդյունքները՝ գիտնականները հայտնաբերել են, որ սննդի ընդունման պլանում նախաճաշի պարտադիր ներառումը չի կարող հաջող ռազմավարություն համարվել նիհարելու համար: Այսպես, Հետազոտությունների նախաճաշած մասնակիցները միջին չափով օրական մոտավորապես 260 կալորիայով ավելի են գործածել, քան նրանք, ովքեր չեն նախաճաշել: Վերջիններս նաև մոտավորապես 0,44 կիլոգրամով պակաս են կշռել: «1917 թվականից զանգվածային լրատվամիջոցներում նախաճաշը հրամցվել է որպես սննդի առավել օգտակար ընդունում, սակայն չկան այն բանի բավարար ապացույցներ, թե դա նիհարելու լավ միջոց է, առանձնապես չափահասների մոտ ավելորդ քաշի կամ ճարպակալման առկայության դեպքում: Քաշի նվազման ռազմավարության նման հանձնարարականներին անհրաժեշտ է վերաբերվել զգուշությամբ, քանի որ դրանք կարող են հանգեցնել հակառակ արդյունքի»,- եզրակացնում են ավստրալացի բժիշկները: