Բաղադրիչներ
- Կարագ – 200 գ
- Ձու – 1 հատ
- Ալյուր – 400 գ
- Մուրաբա – 200 գ
- Սոդա – 1/2 թ/գ
- Շաքարավազ – 200 գ
- Շաքարի փոշի – 50 գ
Պատրաստման եղանակը
- Ձուն խառնել շաքարավազի հետ՝ մինչև միասեռ զանգված ստանալը: Ավելացնել հալեցրած կարագը, խառնել:
- Ավելացնել ալյուրը և հունցել փխրուն խմոր, ինչպես մրջնաբույն տորթի համար: Հետո խմորը բաժանել երկու մասի: Խմորի մեկ մասը պետք է մի փոքր ավելի մեծ լինի երկրորդից: Խմորը դնել սառնարանի մեջ 20 րոպե:
- Հետո վերցնել տապակը և վրան կարագ քսել:
- Տապակով մեկ տեղավորել խմորը մեկ շերտով: Վրան մուրաբա քսել: Մուրաբայի վրա քերել խմորի հաջորդ մասը:
- Դնել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցը և թխել 30 րոպե:
- Հանել ջեռոցից և կտրատել ոչ մեծ քառակուսիների, շարել ափսեի մեջ, վրան շաքարի փոշի շաղ տալ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը