Վիեննական փխրուն թխվածքաբլիթ
Advertisement 1000 x 90

Վիեննական փխրուն թխվածքաբլիթ

Բաղադրիչներ

  1. Կարագ – 200 գ
  2. Ձու – 1 հատ
  3. Ալյուր – 400 գ
  4. Մուրաբա – 200 գ
  5. Սոդա – 1/2 թ/գ
  6. Շաքարավազ – 200 գ
  7. Շաքարի փոշի – 50 գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Ձուն խառնել շաքարավազի հետ՝ մինչև միասեռ զանգված ստանալը: Ավելացնել հալեցրած կարագը, խառնել:
  2. Ավելացնել ալյուրը և հունցել փխրուն խմոր, ինչպես մրջնաբույն տորթի համար: Հետո խմորը բաժանել երկու մասի: Խմորի մեկ մասը պետք է մի փոքր ավելի մեծ լինի երկրորդից: Խմորը դնել սառնարանի մեջ 20 րոպե:
  3. Հետո վերցնել տապակը և վրան կարագ քսել:
  4. Տապակով մեկ տեղավորել խմորը մեկ շերտով: Վրան մուրաբա քսել: Մուրաբայի վրա քերել խմորի հաջորդ մասը:
  5. Դնել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցը և թխել 30 րոպե:
  6. Հանել ջեռոցից և կտրատել ոչ մեծ քառակուսիների, շարել ափսեի մեջ, վրան շաքարի փոշի շաղ տալ:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը