Պահքի քաղցրեղեն. ընկույզով, չամիչով և վարսակով թխվածքաբլիթներ
Advertisement 1000 x 90

Պահքի քաղցրեղեն. ընկույզով, չամիչով և վարսակով թխվածքաբլիթներ

Բաղադրիչներ

  1. Վարսակի փաթիլներ – 2.5 բաժակ
  2. Չամիչ (շոգեխաշած տաք ջրում) – 1/3 բաժակ
  3. Մեղր – 3 ճ/գ
  4. Խնձորի խյուս – 1 բաժակ
  5. Ընկույզ (ցանկության դեպքում կարող եք ավելացնել արևածաղկի սերմեր, քունջութ)- 1/3 բաժակ
  6. Արևածաղկի ձեթ – 3 ճ/գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Չոր տապակի մեջ մի փոքր տաքացնել վարսակի փաթիլները:
  2. Այնուհետև խառնել վարսակի փաթիլները և խնձորի խյուսը, ավելացնել մեղրը և արևածաղկի ձեթը: Ստացված զանգվածը թողնել 20 րոպե, որպեսզի հանգստանա:
  3. Ավելացնել չամիչը և ընկույզը:
  4. Ստացված խմորից գդալով թխվածքաբլիթներ ձևավորել պերգամենտով պատված տապակի վրա:
  5. Թխվածքաբլիթները մեկ ժամ թխել 120 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
  6. Սառեցնել թխվածքաբլիթները և մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը