Թթվասերային ժելե՝ ընկույզով. դրախտային հաճույք
Advertisement 1000 x 90

Թթվասերային ժելե՝ ընկույզով. դրախտային հաճույք

Բաղադրիչներ

  1. Թթվասեր – 500 գ
  2. Շաքարավազ – 180 գ
  3. Ժելատին – 15 գ
  4. Ընկույզ – կես բաժակ
  5. Կաթ – 500 գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Կաթի մեջ թրջել ժելատինը:
  2. Սպասել՝ մինչև այն ուռչի, և լցնել կաթսայի մեջ, դնել ցածր կրակի վրա և անընդհատ խառնել: Ժելատինը պետք է ամբողջությամբ լուծվի, բայց պետք չէ այն եռման հասցնել:
  3. Թթվասերը հարել շաքարավազի հետ: Այնուհետև ավելացնել ժելատինով կաթը:
  4. Ընկույզը ոչ շատ մանր կտրատել:
  5. Ստացված թթվասերային զանգվածին ավելացնել կտրատված ընկույզը, խառնել և լցնել կաղապարների մեջ: Մինչև մատուցելն աղանդերը պահել սառնարանում 2-3 ժամ:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը