Գյուղական նրբաճաշակ ուտեստ. հավի ազդրը՝ կեֆիրով և դարչինով
Advertisement 1000 x 90

Գյուղական նրբաճաշակ ուտեստ. հավի ազդրը՝ կեֆիրով և դարչինով

Բաղադրիչներ

  1. Հավի ազդրեր – 800 գ
  2. Կեֆիր – 500 մլ
  3. Աղ – 1 թ/գ
  4. Չոր սխտոր – 0.5 թ/գ
  5. Պղպեղ – 0.5 թ/գ
  6. Դարչին – 0.5 թ/գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Հավի ազդրերը լավ լվանալ և դնել թասի մեջ:
  2. Կեֆիրին ավելացնել բոլոր համեմունքները:
  3. Ազդրերի վրա լցնել կեֆիրային մարինադը և թողնել նվազագույնը 30 րոպե, առավելագույնը՝ մի քանի օր:
  4. Պատրաստելուց առաջ ազդրերին աղ ցանել: Շարել պերգամենտով պատված տապակին:
  5. Պատրաստել 45 րոպե՝ 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը