Բաղադրիչներ
- Հավի ազդրեր – 800 գ
- Կեֆիր – 500 մլ
- Աղ – 1 թ/գ
- Չոր սխտոր – 0.5 թ/գ
- Պղպեղ – 0.5 թ/գ
- Դարչին – 0.5 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
- Հավի ազդրերը լավ լվանալ և դնել թասի մեջ:
- Կեֆիրին ավելացնել բոլոր համեմունքները:
- Ազդրերի վրա լցնել կեֆիրային մարինադը և թողնել նվազագույնը 30 րոպե, առավելագույնը՝ մի քանի օր:
- Պատրաստելուց առաջ ազդրերին աղ ցանել: Շարել պերգամենտով պատված տապակին:
- Պատրաստել 45 րոպե՝ 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը