Կաթնաշոռային փքաբլիթներ՝ շաքարի փոշու մեջ
Advertisement 1000 x 90

Կաթնաշոռային փքաբլիթներ՝ շաքարի փոշու մեջ

Մեկ չափաբաժնի էներգետիկ արժեքը.

Կալորիականություն – 303 կկալ

Սպիտակուցներ – 19.4 գ

Ճարպեր – 8.4 գ

Ածխաջրեր – 37.4 գ

Բաղադրիչներ.

Կաթնաշոռ – 250 գ

Ձու – 3 հատ

Ալյուր – 8 ճ/գ

Շաքարավազ – 3 ճ/գ

Աղ – 1/2 թ/գ

Ձիթայուղ՝ ըստ ճաշակի

Սոդա – 1/2 թ/գՇաքարի փոշի վանիլինով՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը.

Խոր թասի մեջ լցնել կաթնաշոռը, ավելացնել ձուն, ալյուրը, շաքարավազը, սոդան և աղը և զգուշությամբ խառնել՝ մինչև միատար զանգված ստանալը:

Ոչ մեծ սոտեյնիկի մեջ լցնել ձիթայուղ (կամ բուսայուղ) այնքան, որպեսզի հնարավոր լինի ընկղմել այնտեղ փքաբլիթի կեսը: Ձիթայուղը լավ խառնել:

Գդալով կամ ձեռքերի օգնությամբ խմորից գնդիկներ պատրաստել, որոնք պետք է լինեն ընկույզից մի քիչ փոքր:

Փքաբլիթները լցնել եռացող ձիթայուղի մեջ և տապակել բոլոր կողմերից:

Պատրաստի փքաբլիթները շարել թղթե անձեռոցիկի վրա 1-2 րոպե: Մատուցել փքաբլիթը տաք վիճակում՝ վրան ցանելով վանիլինի հետ խառնած շաքարի փոշին:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը