- Դիզենտերիան անցնում է 5 ժամում
- Սալմոնելոզ՝ 5 ժամում
- Ստամոքսի խոց՝ մեկ շաբաթում
- Հաստ աղու կոլիտ՝ մեկ շաբաթում
- Դիսբակտերիոզ՝ մեկ շաբաթում
- Սուր ապենդիցիտ՝ 5 ժամում…
Ժողովրդական բժիշկ Գ.Ի. Գլուբոկիի հրաշագործ բաղադրատոմսերը
Եվ այսպես, խոսքը նռան չորացրած կեղևի թուրմի մասին է։
- Այն 5 ժամվա ընթացքում բուժում է դիզենտերիայի, սալմոնելոզի, որովայնային տիֆի, խոլերայի, սուր ապենդիցիտի նշանները։ Վերջինիս դեպքում վիրահատական միջամտության կարիք էլ չի լինում։
- Մեկ շաբաթում բուժում է հետևյալ հիվանդությունները՝ ստամոքսի խոց, բարակ աղու խոց, կոլիտ՝ հաստ աղու բորբոքային պրոցես, դիսբակտերիոզ։
Նռան չորացրած կեղևի թուրմի բաղադրատոմսը՝ ստորև։
Եռման ջրի ու նռան չորացրած կեղևի մոտավոր հարաբերակցությունը 1։20 է։
Նախապես տաքացրած ապակե տարայի մեջ լցնել մոտավորապես 10-12 գրամ նռան չորացրած կեղև ու վրան լցնել 200 մլ եռման ջուր։ Փակել տարան, թրմել 25-30 րոպե ու կարելի է արդեն սկսել խմել։
Հենց որ նռան չորացրած կեղևի վրա եռման ջուր եք լցնում, բուժումը սկսված է, քանի որ այդ 25-30 րոպեների ընթացքում, մինչ այն թրմվում է, տարան պետք է գտնվի բուժվողի կողքին։
Բոլոր վերը թվարկված հիվանդությունների բուժման ժամանակ նռան չորացրած կեղևի թուրմի պատրաստման եղանակը նույնն է, սակայն կիրառությունը տարբեր է։
5 ժամվա ընթացքում դիզենտերիայի, սալմոնելոզի, որովայնային տիֆի, խոլերայի, սուր ապենդիցիտի բուժման համար նռան չորացրած կեղևի թուրմը պետք է օգտագործել այսպես՝
. 25-30 թրմելուց հետո խմել հեղուկի մոտավորապես կեսը, այսինքն՝ կես բաժակ։ Թուրմը պետք չի քամել, քանի որ այդ ընթացքում թրմումը շարունակվում է։ Խմելուց հետո կրկին փակել բերանը։ Եթե դրանից 10 րոպե անց դուք ձեզ առողջ եք զգում, ուրեմն սովորական ստամոքսի խանգարում է եղել ձեզ մոտ, և այն լիովին բուժվել է։
. Եթե 10 րոպե անց դուք ձեզ առողջ չեք զգում, ուրեմն ձեզ մոտ կամ դիզենտերիա է, կամ սալմոնելոզ, կամ որովայնային տիֆ, կամ խոլերա։ Դուք պետք է տանը մնաք ու 3 ժամ անց խմեք թուրմի մնացած մասը։ Բուժման պրոցեսը՝ ներառյալ թրմումը, տևում է 3.5 ժամ, իսկ առողջացումը վրա է հասնում բուժման սկզբից 5 ժամ անց։
Մեկ շաբաթում հետևյալ հիվանդությունները՝ ստամոքսի խոցը, բարակ աղու խոցը, կոլիտը՝ հաստ աղու բորբոքային պրոցեսը, դիսբակտերիոզը բուժելու համար նռան չորացած կեղևի թուրմը պետք է օգտագործել այսպես՝
. 25-30 րոպե թրմելուց հետո սկսել խմել։ Օրվա ընթացքում խմել թուրմի մոտ կեսը՝ 100 մլ-ը՝ 4 անգամ, այսինքն՝ յուրաքանչյուր անգամ՝ 25 մլ։ Յուրաքանչյուր ընդունման միջև ընկած ժամանակահատվածը նույնը պետք է լինի։ Պետք է խմել սոված փորին, ընդ որում՝ առաջին անգամ՝ առավոտյան անմիջապես արթնանալուց հետո, իսկ 4-րդը՝ գիշերը՝ քնելուց առաջ։
. Թուրմը պետք է խմել ոչ թե շաբաթվա մեջ ամեն օր, այլ օրը մեջ, շաբաթվա 1, 3, 5, 7-րդ օրը։ 2, 4, 6- րդ օրը չպետք է խմել։
. Այսքանը բավական է լրիվ բուժվելու համար։ Բայց եթե լիովին համոզվելու համար ինչ-որ մեկը ցանկանում է բուժումը շարունակել, ապա կարելի է կուրսը կրկնել, բայց նախորդից ամենաքիչը մեկ շաբաթ անց։
. Հիշում ենք, որ թուրմը քամել չի կարելի։
. Այս բուժման ժամանակ սպիրտայինը հակացուցված է, և հատկապես այն հակացուցված է թուրմն ընդունելու ընթացքում։
. Բուժման էությունը կայանում է նրանում, որ ողջ աղեստամոքսային տրակտում անընդհատ ճնշվում են բոլոր հիվանդածին բակտերիաները, և դրանց տեղակայման վայրերում հաջողությամբ վերաբնակեցվում են առողջները, մարդու համար անհրաժեշտ բակտերիաները։
Բացի վերը թվարկածից, հայտնի է, որ Հիպոկրատն այս թուրմով բուժում էր ծակած-կտրած վերքերը։ Վերքի վրա դրվում էր բամբակյա մաքուր կտոր, որը նախապես թրջված էր նռան չորացած կեղևի թուրմի մեջ։ Այդ կտորն անընդհատ թրջում ու դնում էին վերքի վրա մինչև վերքի իսպառ լավանալը։
Նյութը հրապարակման պատրաստեց 168.am-ը