Բաղադրիչներ
- Սառը ջուր – 5 լ
- Եղերդակ (Цикорий) – 2 թ/գ
- Կիտրոնաթթու – 1 թ/գ
- Շաքարավազ – 650 գ
Պատրաստման եղանակը
- Բոլոր բաղադրիչները լցնել կաթսայի մեջ և դնել կրակի վրա:
- Եռալուց հետո անջատել և սառեցնել մինչև թարմ կաթի ջերմաստիճանի:
- Ավելացնել 5 գ խմորիչ:
- Սպասել 3-4 ժամ, որպեսզի փրփուր հայտնվի (եթե փրփուր չառաջանա, գիշերը թողնել տաք վայրում):
- Պատրաստի կվասը լցնել շշերի մեջ և սառեցնել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը