Յորքշիրում Լիդսի համալսարանի գիտնականներն ուսումնասիրություն են անցկացրել, ինչի արդյունքում պարզվել է, որ այն ուսանողները, ովքեր բաց են թողնում նախաճաշը, ավելի ցածր գնահատականներ են ստանում, քան նրանք, ովքեր առավոտյան սնունդ են ընդունում, գրում է News Medical Life Science-ը:
Փորձագետների կարծիքով՝ տարբերությունը կարող է հասնել նույնիսկ երկու միավորի:
Ուսումնասիրության հեղինակները շեշտում են, որ իրենց աշխատանքը վկայում է այն մասին, որ առողջ նախաճաշը բարելավում է ուսանողների աշխատանքը:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը