Դդումով կարկանդակ. կսիրեն նույնիսկ նրանք, ովքեր դդում չեն սիրում
Advertisement 1000 x 90

Դդումով կարկանդակ. կսիրեն նույնիսկ նրանք, ովքեր դդում չեն սիրում

Բաղադրիչներ

  1. Դդում – 900 գ
  2. Ձու – 3 հատ
  3. Ալյուր – 400 գ
  4. Կարագ – 250 գ
  5. Շաքարավազ – 200 գ
  6. Սերուցք – 200 մլ
  7. Վանիլին՝ ըստ ցանկության
  8. Դարչին՝ ըստ ցանկության
  9. Աղ՝ ըստ ցանկության

Պատրաստման եղանակը

  1. Ալյուրը և աղը խառնել: Ավելացնել հալեցրած կարագը և ձեռքերով խառնել: Ավելացնել մեկ ձու և խմոր հունցել: Խմորը դնել սառնարանը 30 րոպե:
  2. Դդումը կեղևազրկել և խորանարդիկների կտրատել: Քիչ քանակությամբ ջրով շոգեխաշել: Այնուհետև հարել բլենդերով:
  3. Խմորը հանել սառնարանից և գրտնակել, դնել տապակի մեջ: Պատառաքաղով ծակեր անել և 12 րոպե թխել 190 աստիճան ջեռոցում:
  4. Դդումի խյուսը հարել մնացած ձվերի, շաքարավազի, սերուցքի հետ, ավելացնել վանիլին, դարչին, աղ և զանգվածը լցնել պատրաստի խմորի մեջ: Թխել 45 րոպե՝ 180 աստիճան ջեռոցում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը