Ինչո՞ւ պետք է թեյը պատրաստել միայն եռման ջրով
Advertisement 1000 x 90

Ինչո՞ւ պետք է թեյը պատրաստել միայն եռման ջրով

Թեյ պատրաստելիս հարկավոր է խստորեն հետևել արտադրողի հրահանգներին, ովքեր խորհուրդ են տալիս թեյի խոտը կամ խոտերի փունջը պատրաստել եռման ջրով։ Այս նշումը պետք է փնտրել թեյի փաթեթի վրա։ Այս մասին տեղեկացնում են Գերմանիայի Ռիսկերի գնահատման դաշնային ինստիտուտի մասնագետները։

Ինչպես գրում է «Ռոսիյսկայա գազետան», անգամ ամենաթանկ թեյի մեջ կարող են գտնվել վտանգավոր ախտածիններ, այդ թվում մանրէներ և սնկեր։ Իսկ թեյի որոշ ապրանքատեսակներում, ինչպես ցույց են տվել հետազոտությունները, եղել են սալմոնելայի հետքեր։

Հենց այդ պատճառով խորհուրդ է տրվում օգտագործել եռման ջուր՝ թողնելով, որ թեյը թրմվի 5 րոպե։ Նման ջերմային մշակումը թույլ կտա ոչնչացնել վտանգավոր ախտածինների մեծ մասը։

Սակայն թեյը չափից ավելի թրմել նույնպես չի կարելի. մի քանի ժամ հետո թեյն արդեն կորցնում է բոլոր օգտակար հատկությունները։

med.news.am