Համի ընկալումը փոխվում է՝ կախված սննդակարգից
Advertisement 1000 x 90

Համի ընկալումը փոխվում է՝ կախված սննդակարգից

Համի ընկալումը փոխվում է՝ կախված սննդակարգից: Նման եզրակացության են եկել Սիդնեյի համալսարանի գիտնականները:

Eurek Alert-ի հաղորդմամբ՝ ուտելիքի համի ընկալումը կախված է նախկին փորձից:

Օրինակ, սննդակարգում շաքարի ավելցուկը ճնշում է քաղցր համի ընկալման սրությունը:

Ի դեպ, արհեստական քաղցրացուցիչները ակտիվացնում են նեյրոնային «քաղցի ուղին» և արդյունքում նպաստում սննդի օգտագործման մեծացումը, հատկապես ածխաջրերի ցածր պարունակությամբ դիետաների համադրության դեպքում:

med.news.am