Նապոլեոնական հավկիթների հայտնի բաղադրատոմսը
Advertisement 1000 x 90

Նապոլեոնական հավկիթների հայտնի բաղադրատոմսը

Հոյակապ միտք է պատրաստել հավկիթները ջեռոցում: Դրանք շատ նուրբ և համեղ են ստացվում: Այս բաղադրատոմսը, իրավամբ, կարելի է անվանել «ժանրի դասականը»:

Նապոլեոնական հավկիթներ ջեռոցում

Բաղադրիչները

1. Հավկիթ – 2 հատ

2. Սպիտակ հաց – 1 շերտ

3. Սոխ – 1 հատ

4. Կանաչ պղպեղ – 1 հատ

5. Պինդ տեսակի պանիր – 150 գ

6. Սխտոր – 2 պճեղ

7. Աղ, սև պղպեղ

8. Ձիթայուղ

Պատրաստման եղանակը

1. Տաքացել ջեռոցը մինչև 180 աստիճան: Կտրատել հացը քառակուսիների և չորացնել:

2. Սոխն ու կանաչ պղպեղը տապակել ձիթայուղով: Կարելի է ավելացնել քնջութ, մանր կտրատած սխտոր, աղ, պղպեղ և այլ համեմունքներ:

3. Կաղապարները պատել բուսայուղով, լցնել բանջարեղենը և պաքսիմատը, որից հետո ավելացնել քերած պանիրը: Զգուշությամբ ավելացնել հավկիթները:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը