Չինացի եւ ամերիկացի գիտնականները մակարոն են ստեղել, որը եփելիս ձեւ է ընդունում:
Ներկայացված տեսանյութում պատկերված է լապշայի պատրաստման ընթացքը, հաղորդում է «Planet today»-ը:
«Հարթ լապշան պահանջում է քիչ փաթեթավորման նյութ. մենք հաշվարկել ենք, որ ավելորդ օդի բացակայության հաշվին կարելի է փաթեթը փոքրացնել 60 տոկոսով, ինչը զգալի տնտեսում է»,-ասում է թվային արտադրության հետազոտող Յո Թաոն Չժեցզյանի համալսարանից:
Գիտնականները, որոնց խումբը ղեկավարել է Թաոն , համակարգչային մոդելավորում են անցկացրել, որի ժամանակ վերլուծել են՝ ինչպես օգտագործել մակարոնեղենը, որպեսզի դրանք եփելիս այս կամ այն ձեւը ստանան: Արդյունքում նրանք ստացել են մակարոններ, որոնք շատ արդյունավետորեն շարժվում են եփելու ժամանակ: