Հորթի միսը պարունակում է պուրին, որը նպաստում է միզաթթվի կուտակմանը, պնդում է սննդաբան Սվետլանա Ֆուսը (Ռուսաստան):
Ինչպես հայտնել է ՌԻԱ Նովոստի-ն՝ մասնագետին հղում անելով, հոդերի հիվանդություններ ունեցող մարդիկ պետք է նվազագույնի հասցնեն կամ նույնիսկ դադարեցնեն հորթի, ինչպես նաեւ ցանկացած այլ կարմիր մսի օգտագործումը:
Մասնագետը նաեւ զգուշացրել է, որ սխալ պատրաստման եղանակի պատճառով միսը կարող է կորցնել որոշ օգտակար հատկություններ:
«Խորհուրդ եմ տալիս սու-վիդ (սնունդը պատրաստվում է վակուումային փաթեթավորման մեջ ցածր ջերմաստիճաններում), սակայն կարող եք նաեւ խորովել կամ շոգեխաշել», – ասել է մասնագետը: