Խոլեստերինի մակարդակը կարգավորելու համար կարելի է սննդակարգում քունջութի սերմեր ավելացնել, բայց չպետք է դրանք ամեն օր ուտել: Նման կարծիք է հայտնել սննդաբան Աննա Դրոբիշեւը (Ռուսաստան)։
Ինչպես հայտնում է «ՌԻԱ Նովոստի»-ն, քունջութի սերմերն օգտակար են խոլեստերինի մակարդակն իջեցնելու, ինչպես նաեւ օրգանիզմում ճարպային նյութափոխանակությունը կարգավորելու համար։ Դրանք երկաթ, ցինկ, պղինձ, մագնեզիում, ֆոսֆոր եւ մանրաթել են պարունակում։ Քունջութը 7 անգամ ավելի շատ է կալցիում պարունակում, քան կաթը։
«Քունջութի սերմերը չի կարելի ուտել ամեն օր, քանի որ դրա սերմերն արյան մակարդումը բարձրացնող նյութեր են պարունակում»,- նշել է մասնագետը։
Դրոբիշեւը խորհուրդ է տալիս շաբաթական մի քանի անգամ սննդակարգում մեկ ճաշի գդալ սերմացու ավելացնել։ Դա օրգանիզմը կհարստացնի հակաօքսիդանտներով եւ ֆիտոէստրոգեններով: