Դիետոլոգ Իրինա Ռիլը «ՌԻԱ ՆՈՎՈՍՏԻ» գործակալության հետ զրույցում ասել է, թե ինչ կկատարվի օրգանիզմի հետ կովի մսի կանոնավոր օգտագործման դեպքում։
«Տավարի և հատկապես հորթի միսը երկաթի պարունակությամբ առաջատարն է: Հետևաբար, այն անհրաժեշտ է ցածր հեմոգլոբինով և ֆերիտինով (սակավարյունություն) ունեցող մարդկանց համար: Տավարի միսը պարունակում է բարձրորակ սպիտակուցներ և ամինաթթուներ, որոնք անհրաժեշտ են մեր մաշկի, հոդերի, արյան անոթների, մազերի համար անհրաժեշտ կոլագենի արտադրության համար»,- ասել է Ռիլը։
«Տավարի միսը խթանում է տեստոստերոնի արտադրությունը, ինչը հատկապես կարևոր է տղամարդկանց առողջ և երիտասարդ մնալու համար։ Որակյալ տավարի սպիտակուցը օգնում է մկանային զանգվածի ձևավորմանը: Բարձր սպիտակուցը, ցածր յուղայնությունը և ածխաջրերը չեն օգնում նրանց, ովքեր ցանկանում են նիհարել»,- պարզաբանել է դիետոլոգը։
«Այս մթերքը օգտակար է շաքարային դիաբետով հիվանդների սննդակարգում: Տավարի միսը B վիտամինների աղբյուր է (անհրաժեշտ է նյարդային համակարգի աշխատանքի և իմունիտետի համար): Այն պարունակում է տաուրին և ցինկ, որոնք օգնում են ամրապնդել իմունային համակարգը»,- նշել է մասնագետը։