Սննդաբան, բժշկական գիտությունների դոկտոր Մարգարիտա Կորոլևան խոսել է որոշակի կատեգորիայի մարդկանց, այդ թվում՝ երեխաների համար պաղպաղակի վտանգավորության մասին։ Մոսկվա 24 հեռուստաալիքի լրագրողի հետ զրույցում նա բացատրել է, որ այս քաղցրավենիքը կարող է վնասակար լինել շաքարային դիաբետով և այլ հիվանդություններ ունեցող հիվանդների համար։
Պաղպաղակը պարունակում է մեծ քանակությամբ ճարպեր և շաքար, ուստի, ըստ մասնագետի, ածխաջրերի նյութափոխանակության, ավելորդ քաշի, ինսուլինակայունության և շաքարախտի հետ կապված նյութափոխանակության լուրջ խանգարումներ ունեցող մարդկանց այն կարող է հակացուցված լինել։ Բժիշկը պարզաբանել է, որ այս դեպքում պաղպաղակի հանդեպ կիրքը կարող է ոչ միայն առաջացնել ավելորդ քաշ, այլեւ բացասաբար ազդել ամբողջ օրգանիզմի վրա։
Կաթնամթերքի և որոշ բաղադրիչների, օրինակ՝ ընկույզների կամ հատապտուղների նկատմամբ անհանդուրժողականություն ունեցող մարդիկ ևս ըստ սննդաբանի, ավելի լավ է հրաժարվեն պաղպաղակ ուտելուց: Հակառակ դեպքում, բժիշկը նշում է, որ արտադրանքի նկատմամբ կարող է առաջանալ ծանր ալերգիկ ռեակցիա: Մրսած երեխաները նույնպես պետք է հեռու մնան պաղպաղակից: «Երեխաների անատոմիական առանձնահատկություններից ելնելով, օրգանները գտնվում են միմյանց մոտ։ Սառը մթերքը կարող է հիվանդությունը տարածել ստորին շնչուղիների վրա: Հետևաբար, այս քաղցրավենիքը նրանց հակացուցված է մրսածության ժամանակ », – բացատրել է Մարգարիտա Կորոլևան:
Դիետոլոգը մրսած մեծահասակներին թույլ է տվել պաղպաղակ ուտել, սակայն խորհուրդ է տվել, որ նրանք հալեցնեն այն, ոչ թե մեծ սառը կտորներով կուլ տան: