Ամառվա սկզբին շատերի սննդակարգը սկսում է կտրուկ փոխվել, քանի որ հասանելի են թարմ բանջարեղենն ու կանաչեղենը:
Սննդաբանները նշում են, որ սննդի մեջ այդ ժամանակ պետք է կանաչեղենի առատ բազմազանություն լինի։ Գոյություն ունի տերեւավոր կանաչեղենի առնվազն հինգ տեսակ, որոնք արժե կանոնավոր կերպով ավելացնել ձեր սննդին որպես տարբեր ուտեստների մաս, գրում է Tut-News.ru-ն:
Գիտնականները պնդում են, որ սպանախն ամենաարդյունավետն է պայքարում քաղցկեղի տարբեր տեսակների դեմ։ Այս տերեւավոր բույսի օգտագործումը օգնում է կանխել բերանի խոռոչի, ստամոքսի եւ կերակրափողի հիվանդությունները։ Սպանախը նաեւ ունակ է իջեցնել արյան ճնշումը եւ դրականորեն է ազդում ճանաչողական ֆունկցիաների վրա։
Խատուտիկի տերեւը համարվում է լյարդի եւ մարսողական համակարգի բարելավման լավագույն միջոցը։ Այս բույսը պարունակում է բազմաթիվ հակաօքսիդանտներ եւ կարող է մեծապես ամրացնել իմունիտետը:
Բոկ չոյը խաչածաղկավոր բանջարեղեն է։ Այն հաճախ օգտագործվում է քաղցկեղի կանխարգելման համար, քանի որ այս բույսի տերեւներից ստացված նյութերը կարող են դանդաղեցնել ուռուցքի աճը։
Բրոկկոլին պարունակում է գլյուկորաֆանին, որը ծամելիս վերածվում է ֆիտոքիմիական սուլֆորաֆանի: Այս նյութը շատ օգտակար է եւ ունի ուժեղ հակաքաղցկեղային ազդեցություն։
Ջրկոտեմը պարունակում է շատ տարբեր սննդանյութեր: Միեւնույն ժամանակ, այն շատ կալորիական է, թեեւ կարող է օգնել նիհարելուն։ Այս տերեւավոր կանաչին հարուստ է վիտամին K-ով, որն ամրացնում է ոսկորները: