
Տնային պահածոները չափազանց շատ աղ և քացախ են պարունակում, դա կարող է վնասակար լինել առողջության համար, RT-ին ասել է Hemotest լաբորատորիայի գաստրոէնտերոլոգ Եկատերինա Քաշուխը:
Բժիշկը խորհուրդ չի տալիս ամեն օր աղի կամ թթու բանջարեղեն ուտել, դա կհանգեցնի օրգանիզմում հեղուկի կուտակման և այտուցի, ինչպես նաև բացասաբար կանդրադառնա արյան անոթների և սրտի վիճակի վրա:
«Օրգանիզմում խախտվում են նյութափոխանակության պրոցեսները, առաջանում են երիկամների պաթոլոգիաներ։ Սա կարող է սպառնալ երիկամային կոնքի տարածքում արտազատվող աղերի կուտակումներին, ինչը հրահրում է միզաքարային հիվանդություն: Պահածոյացված մթերքների մեջ քացախով կամ կիտրոնաթթվով մարինադները սրում են մարսողական խնդիրները»,- պարզաբանել է գաստրոէնտերոլոգը։
Բանջարեղենի ջերմային մշակման ընթացքում ոչնչացվում են հիմնական վիտամիններն ու հիմնային տարրերը, արտադրանքը դառնում է անօգուտ։ Բժիշկը նաև նշել է, որ տնային պայմաններում պատրաստված պահածոները՝ ասպիրինի ավելացումով, կարող են առանձնահատուկ վտանգ ներկայացնել։