Սննդաբան Աննա Մակարովան ասել է, որ գարնան գալուստով դուք կարող եք ճշգրտումներ կատարել ձեր սովորական սննդակարգում, օրինակ՝ ավելացնել ավելի շատ բանջարեղեն և մրգեր։ Միևնույն ժամանակ, տարվա որոշակի ժամանակահատվածի համար հատուկ ճաշացանկ չկա: Պրայմ գործակալությանը տված հարցազրույցում բժիշկը նշել է սեզոնային սննդակարգի առանձնահատկությունները։
Նրա խոսքով՝ ցուրտ ժամանակահատվածում օրգանիզմին ավելի շատ էներգիա է պետք ջերմությունը պահպանելու համար։ Բայց երբ սկսում են ավելի տաք և պայծառ օրերը, մեր մարմինը ինքնուրույն սկսում է ձգվել դեպի ավելի թեթև սնունդ:
«Սա պայմանավորված է նրանով, որ բարձր կալորիականությամբ սննդով տաքանալու անհրաժեշտությունը վերանում է։ Մսի փոխարեն մենք ավելի շատ ցանկանում ենք ձուկ ընտրել, իսկ հարուստ ապուրի փոխարեն ավելի թեթեւ բանջարեղեն կամ սառը տարբերակներ»,- պարզաբանել է Մակարովան։
Գարնանը բժիշկը խորհուրդ է տվել սննդակարգում ներառել ավելի շատ սեզոնային բանջարեղեն, մրգեր և հատապտուղներ՝ վիտամիններով պաշար ունենալու համար: Մրգերն ու բանջարեղենը պետք է ընտրել տարբեր գույներով։ Այսպիսով, օրգանիզմը կստանա օգտակար նյութերի ողջ բազմազանությունը, նշել է սննդաբանը։
Նաև մի՛ մոռացեք մի կարևոր կանոնի մասին՝ բանջարեղենը, խոտաբույսերը, մրգերը կամ հատապտուղները պետք է ափսեի կեսը զբաղեցնեն յուրաքանչյուր ճաշի ժամանակ, եզրափակել է Մակարովան։
Ավելի վաղ գաստրոէնտերոլոգ Գուզել Եվստիգնեևան զգուշացրել էր Մեծ Պահքից ոչ պատշաճ դուրս գալու վտանգների մասին։ Նրա խոսքով՝ պետք է փուլ առ փուլ վերադառնալ սովորական սննդակարգին՝ սկսած ցածր յուղայնությամբ մթերքներից և հեշտությամբ մարսվող սպիտակուցներից։ Նա նշել է, որ Զատիկի առատ հյուրասիրությունը կարող է հանգեցնել ցավի, ինչպես նաև աղեստամոքսային տրակտի հիվանդությունների զարգացման։