Բաղադրությունը
1կգ կարտոֆիլ
0.7գր տավարի աղացած միս
0.5կգ սոխ
1ճ.գդ.տոմատի մածուկ
3 նախապես խաշած ձու
10 հատ զեյթուն
աղ սև պղպեղ
մաղադանոս
1ձու
Պատրաստման եղանակը
Կարտոֆիլով պատրաստել յուղալի պյուրե:
Միսը կրակի վրա մի քիչ եփել, ավելացնել մանր կտրատած սոխ, տոմատի մածուկ, աղ, պղպեղ, կանաչի մինչև դառնա բլիթների համար խճողակի պես:
Խաշած ձուն և զեյթունի հատիկները կտրատել:
Միսը կրակի վրայից վերցնել, սառելուց հետո ավելացնել կտրատած ձուն և զեյթունը:
Ջեռոցի թավան ձեթել:
Պյուրեն բաժանել 2 մասի, մի մասը փռել թավայի մեջ, վրան ծածկել միջուկով, իսկ միջուկի վրան ծածկել նորից պյուրեով:
Պյուրեի վրա ձու քսել, դնել ջեռոցը, մինչև երեսը վարդագուն լինի:
Մատուցել լիմոնով:
Ուտեստը կտրատել տորթի պես: