Բխբխիկ- Բուն Բարեկենդանի կերակուր
Advertisement 1000 x 90

Բխբխիկ- Բուն Բարեկենդանի կերակուր

Բաղադրիչներ

Ալյուր՝  200 գր.

Ձվի դեղնուց` 3 հատ

Կաթ` 200 մլգ

Յուղ կամ ձեթ` 100 գր.

Շաքարավազ`  1 թեյի գդալ

Աղ՝ փոքր պտղունց

Դոշաբ` 100 գր.

Մեղր`  100 գր.

Պատրաստման եղանակը

Խմորը պատրաստելու համար անհրաժեշտ է գոլացրած կաթի մեջ ավելացնել ձվի դեղնուցները, մի պտղունց աղ ու ալյուր:

Լավ հարելով ստանալ նուրբ, բայց պնդոտ խմոր: Ծածկել այն պոլիէթիլենային տոպրակով և մոռանալ խմորի մասին մոտ երկու ժամվա ընթացքում:

Հանգստացած խմորից պատրաստել ընկույզի չափ գնդիկներ և տապակել այն տաքացրած ձեթի մեջ՝ մինչև գնդիկները ոսկեգույն դառնան:

Տապակելուց անմիջապես հետո, երբ դրանք դեռ տաք են, վրան լցնել դոշաբ կամ մեղր:

Աղբյուրը՝ sherep.wordpress.com