Էներգետիկ արժեքը մեկ չափաբաժնում
Կալորիականություն – 365 կկալ
Սպիտակուցներ – 19 գ
Ճարպեր – 26.7 գ
Ածխաջրեր – 10 գ
Բաղադրիչներ
Լոլիկ – 2 հատ
Կանաչ պղպեղ – 1 հատ
Ձիթապտուղ – 10 հատ
Վարունգ – 2 հատ
Չորացրած խնկածաղիկ – 1 թ/գ
Ֆետա պանիր – 300 գ
Ձիթայուղ – 5 մլ
Աղ – դանակի ծայրով
Սոխ – 1 հատ
Պատրաստման եղանակը
Վարունգները կեղևազրկել և կտրատել խոշոր կիսակլորների: Լցնել խորը թասի մեջ:
Լոլիկները շերտատել: Խառնել վարունգի հետ: Ընդ որում, հունական աղցանն ավելի լավ է խառնել ձեռքով և յուրաքանչյուր փուլում մի փոքր ձիթայուղ լցնել:
Պղպեղը մաքրել կորիզներից և կտրատել մեծ քառակուսիների: Խառնել մյուս, արդեն կտրատված բաղադրիչների հետ:
Սոխը կտրատել բարակ կիսաշրջանների և խառնել:
Ավելացնել անկորիզ ձիթապտուղը:
Ֆետան շերտատել 1 սմ հաստության կտորների:
Խառնել բոլոր բաղադրիչները, վրան դնել պանիրը, առատ ձիթայուղ լցնել և վերջում ցանել խնկածաղիկ և աղ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը