Էներգետիկ արժեքը 1 չափաբաժնում
Կալորիականություն – 430 կկալ
Սպիտակուցներ – 22.2 գ
Ճարպեր – 32.6 գ
Ածխաջրեր – 13.1 գ
Բաղադրիչներ
Տավարի միս – 400 գ
Սոխ – 2 հատ
Թթվասեր – 200 գ
Տոմատի մածուկ – 2 ճ/գ
Ալյուր – 1 ճ/գ
Կտրատված մաղադանոս – 2 ճ/գ
Աղ՝ ըստ ճաշակի
Բուսայուղ – 50 մլ
Աղացած սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Տավարի միսը լվանալ, լավ չորացնել և մանր շերտատել:
Մանրացված միսը դնել 2 շերտ սննդային թաղանթի արանքը և լավ ծեծել:
Ծեծված միսը կտրատել բարակ շերտերի:
Սոխը մաքրել և օղակաձև կտրատել, հետո նորից կտրատել 4 մասի:
Թավայի մեջ տաքացրած բուսայուղում տաքացնել սոխը, մի փոքր աղ անել, սև պղպեղ ցանել:
Տապակած սոխի վրա ալյուր լցնել և խառնել:
Սոխին ավելացնել թթվասերը, տոմատի մածուկը և խառնել:
Հասցնել եռման և մի փոքր ջուր ավելացնել:
Սոուսը մի փոքր եփել, աղ և պղպեղ ցանել:
Մյուս թավան լավ տաքացնել, մի փոքր բուսայուղ լցնել և տապակել միսը:
Միսը տապակել մինչև պատրաստ լինելը, աղ և պղպեղ ցանել:
Միսը լցնել սոուսի մեջ, խառնել և 2-3 րոպե շոգեխաշել ցածր կրակի վրա:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը