Դեն մի նետեք արքայախնձորի կեղևը. ահա թե ինչու
Advertisement 1000 x 90

Դեն մի նետեք արքայախնձորի կեղևը. ահա թե ինչու

Fithacker.ru-ն գրում է, որ օգտակար է ոչ միայն արքայախնձորը, այլև դրա կեղևը։ Արքայախնձորը բազմաթիվ օգտակար հատկություններ ունի. այն հարուստ է մի շարք վիտամիններով, սննդային մանրաթելերով։

  • Արքայախնձորը հակաբորբոքային հատկություններ ունի։
  • Այն բազմաթիվ առավելություններ ունի սրտի առողջության համար։ Արքայախնձորը վիտամին C է պարունակում, որը կարող է նվազեցնել կորոնար հիվանդությունների առաջացման հավանականությունը։
  • Հակակոնցերոգեն հատկություններ ունի։
  • Կարող է կանխարգելել կատարակտի առաջացումը։ Վիտամին C-ն հրաշալի միջոց է նաև տեսողությունը պաշտպանելու համար։
  • Ասթմա։ Արքայախնձորը բետա-կարոտին է պարունակում, որը նյութափոխանակության ընթացքում վերածվում է վիտամին A-ի։ Մի քանի հետազոտությունների արդյունքները ցույց են տալիս, որ այն օգնում է նվազեցնել ասթմայի առաջացման հավանականությունը։

Ինչպես պատրաստել արքայախնձորի հյութ. անհրաժեշտ են հետևյալ բաղադրիչները.

  • 1 լիտր ֆիլտրված ջուր
  • 1 ամբողջական արքայախնձոր՝ կեղևով
  • շաքարի փոխարինիչ։

Պատրաստման եղանակը

  1. Լավ լվացեք արքայախնձորի կեղևը։
  2. Դրեք այն ջրով լի տարայի մեջ և եռացրեք։
  3. Երբ խառնուրդը սառչի, այն բացեք ջրով և շաքարի փոխարինիչ ավելացրեք։

Նյութը հրապարակման պատրաստեց 168.am-ը