Այս բաղադրատոմսը կօգնի Ձեզ հիշել մանկության համերը:
Մածունով պատրաստված լոշիկներ
Բաղադրիչներ խմորի համար
Մածուն – 500 մլ
Սոդա – 1 թ/գ
Ձու – 1 հատ
Բուսայուղ – 2 ճ/գ
Ալյուր – 500-550 գ
Կարագ – 50 գ
Աղ
Բաղադրիչներ միջուկի համար (ըստ ճաշակի)
Նրբերշիկ կամ ապուխտ և պանիր
Շոգեխաշած սունկ
Շոգեխաշած կաղամբ
Կարտոֆիլի պյուրե
Կաթնաշոռ կանաչիով
Պատրաստման եղանակը
Մածունի մեջ խառնել սոդան: Ավելացնել ձուն և բուսայուղը:
Ալյուրը մաղել և ավելացնել ջրիկ զանգվածի մեջ: Փափուկ խմոր հունցել: Եթե պետք լինի, ևս մի փոքր ալյուր ավելացնել: Հնարավոր է, որ խմորը մի փոքր կպչի ձեռքերին: Խմորի վրա ալյուր ցանել, ծածկել սրբիչով, թողնել 10 րոպե:
Խմորը բաժանել 8-9 մասի: Խմորի կտորները գրտնակել՝ մի փոքր ալյուր ցանելով, և տալ ճկույթի հաստության լոշիկի ձև: Կենտրոնում դնել նախօրոք պատրաստած միջուկը, կպցնել եզրերը և ձեռքով հարթեցնել: Նորից թողնել 2-3 րոպե:
Քանի դեռ լոշիկները հանգստանում են, տաքացնել թավան՝ մի փոքր բուսայուղ լցնելով: Հետո տապակել լոշիկները փակ կափարիչի տակ:
Հալեցնել կարագը: Յուրաքանչյուր պատրաստի լոշիկի վրա կարագ քսել: Շարել իրար վրա, ծածկել սրբիչով և թողնել 10-15 րոպե:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը