Հանրահայտ տորթ «Ժոզեֆինա»-ի լավագույն բաղադրատոմսը
Advertisement 1000 x 90

Հանրահայտ տորթ «Ժոզեֆինա»-ի լավագույն բաղադրատոմսը

Բաղադրիչներ

Խմորի համար

Ձու – 2 հատ

Չամիչ – 250 գ

Շաքարավազ – 150 գ

Կաթ – 180 մլ

Ալյուր – 200 գ

Աղ – 1 պտղունց

Վանիլին

Կրեմի համար

Թթվասեր (30 տոկոս յուղայնություն) – 700-800 գ

Կարագ – 180 գ

Շաքարի փոշի – 150 գ

Վանիլին – 2-3 թ/գ

Լրացուցիչ

Լիկյոր – 2-3 ճ/գ

Դառը շոկոլադ – 100 գ

Հատապտուղ (հաղարջ, ազնվամորի)

Պատրաստման եղանակը

Չամիչը թրջել եռացրած ջրում 30 րոպե, իսկ հետո մանրացնել բլենդերի օգնությամբ: Ձվերը բաժանել սպիտակուցի և դեղնուցի: Սպիտակուցները հարել մեկ պտղունց աղի հետ՝ մինչև փափուկ զանգված դառնալը, և կամաց-կամաց ավելացնել շաքարավազը (100 գ), շարունակել հարել՝ մինչև պինդ զանգված դառնալը: Դեղնուցները հարել մնացած շաքարավազի և վանիլինի հետ՝ մինչև սպիտակելը:

Չամիչի խյուսը խառնել հարած դեղնուցների, կաթի և հանգցրած սոդայի հետ: Փխրեցուցիչը խառնել այլուրի հետ: Խառնուրդին ավելացնել ալյուրը և լավ խառնել: Ավելացնել սպիտակուցի մեկ քառորդը, խառնել, իսկ հետո զգուշորեն խառնել մնացած սպիտակուցը՝ մինչև փարթամ զանգված ստանալը:

Խմորը բաժանել 3 մասի և 15-20 րոպե թխել 24-26 սմ կաղապարում՝ նախապես 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում: Թխվելուց հետո շերտերը սառեցնել և վրան լիկյոր քսել:

Կրեմի համար կարագը հարել շաքարի փոշու և վանիլինի հետ: Թթվասերն ավելացնել հարած կարագին և շարունակել հարելը:

Կրեմը բաժանել 3 մասի, դրանցով պատել տորթի շերտերը և կողերը և 1 ժամ դնել սառնարանը: Սառեցրած շոկոլադը քերել մանր քերիչով և տորթն ամբողջությամբ պատել դրանով: Մատուցելուց առաջ զարդարել հատապուղներով:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը