Բաղադրիչներ
- Կաթ – 1 բաժակ
- Չոր դրոժ – 2.5 թ/գ
- Մեղր – 1 ճ/գ
- Ձու – 1 հատ
- Տարեկանի ալյուր – 3.75 բաժակ
- Աղ – 1 ճ/գ
- Համեմի սերմ – 1 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
- Դրոժը լուծել տաք կաթի մեջ և թողնել 10 րոպե: Հետո լցնել մեծ թասի մեջ, ավելացնել մեղր, 1 հատ ձու, 2 բաժակ տարեկանի ալյուր, աղ և համեմի սերմ:
- Խառնել, ծածկել խոնավ կտորով և թողնել 45 րոպե:
- Հետո ավելացնել մնացած ալյուրը: Ավելացնել 1/2-ական բաժակ՝ հունցելով յուրաքանչյուր ավելացումից հետո: Խմորը պետք է ստացվի հարթ և առաձգական: Խմորից գունդ ձևավորել և դնել յուղապատ թասի մեջ: Թավալել յուղապատ թասի մեջ, որպեսզի խմորն ամբողջովին յուղոտվի: Ծածկել խոնավ կտորով և թողնել մեկ ժամ:
- Հետո բռունցքներով փափկեցնել խմորը, դրանից բատոն ձևավորել և տեղավորել յուղապատ կաղապարի մեջ: Նորից ծածկել խոնավ կտորով և թողնել ևս 40 րոպե: Քանի դեռ խմորը հասունանում է, տաքացնել ջեռոցը մինչև 175 աստիճան: Թխել 30 րոպե:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը