Բաղադրիչներ
- Նարինջ – 1 կգ
- Շաքարավազ – 1 կգ
- Ջուր – 2 բաժակ
Պատրաստման եղանակը
- Նարինջը կեղևազրկել, բաժանել շերտերի, զգուշությամբ հեռացնել սերմերը:
- Մուրաբայի համար նախատեսված կաթսայի մեջ պատրաստել օշարակը, մեջը լցնել նարինջը, հասցնել եռման և վերցնել կրակից:
- Մեկ ժամ անց օշարակը լցնել մեկ ուրիշ կաթսայի մեջ, եռացնել 10-25 րոպե և նորից լցնել նարնջի վրա:
- Մեկ ժամ անց օշարակը նորից եռացնել 10-25 րոպե:
- Օշարակը նորից լցնել նարնջի վրա և եփել ցածր կրակի վրա 10-25 րոպե: Բույրի համար տաք մուրաբային ավելացնել 1-2 ճ/գ նարնջի կեղև:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը