Բաղադրիչներ
- Նուշ (մաքրած, աղացած) – 3 բաժակ
- Շաքարավազ – 2 բաժակ
- Ջուր – 1 բաժակ
- Ձու (սպիտակուց, մի փոքր հարած) – 2 հատ
- Շաքարավազի փոշի – 3-4 ճ/գ
- Վանիլին – 1 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
- Տաքացնել ջուրը, ավելացնել շաքարավազը, խառնել մինչև շաքարավազի լրիվ հալչելը և թողնել, որ օշարակը մի փոքր եռա:
- Հետո վերցնել կրակից և հարել՝ մինչև օշարակի մգանալը:
- Օշարակին ավելացնել աղացած նուշը, հարած ձուն, վանիլինը և եփել մի քանի րոպե, մինչև որ խառնուրդը պոկվի կաթսայի պատերից:
- Խառնուրդը դնել շաքարի փոշի շաղ տված սեղանին և մարցիպանային զանգված հունցել:
- Մարցիպանից հետաքրքրիր բաներ պատրաստել և ձևեր տալ:
- Կարելի է վրան ջնարակ լցնել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը