Բաղադրիչներ
- Սառեցված սպիտակուց – 2 հատ
- Աղ – 1 պտղունց
- Շաքարավազ – 100 գ
Պատրաստման եղանակը
- Սկզբում հարել սպիտակուցը՝ մի պտղունց աղի հետ՝ մինչև փրփրի:
- Աստիճանաբար ավելացնել շաքարավազը:
- Բարձր արագությամբ հարել այնքան, մինչև ստացված զանգվածը չթափվի տարայից:
- Խոհարարական տոպրակի մեջ լցնել զանգվածը և պերգամենտով պատված տապակի վրա բեզեներ ձևավորել:
- Թխել 100 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 1-1.5 ժամ՝ կախված բեզեների մեծությունից:
- Թխման ընթացքում ջեռոցը չբացել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը