Շատ պարզ և համեղ ռագու՝ «Աշխատավարձից 3 օր առաջ»
Advertisement 1000 x 90

Շատ պարզ և համեղ ռագու՝ «Աշխատավարձից 3 օր առաջ»

Բաղադրիչներ

  1. Հավ – 500 գ
  2. Կարտոֆիլ – 5 հատ
  3. Կաղամբ – 500 գ
  4. Գազար – 1 հատ
  5. Սոխ – 2 հատ
  6. Բուլղարական պղպեղ – 2 հատ
  7. Սմբուկ – 2 հատ
  8. Տոմատի մածուկ – 4 ճ/գ
  9. Աղ
  10. Համեմունքներ
  11. Ջուր կամ արգանակ – 500 մլ
  12. Բուսայուղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Կաթսայի մեջ տաքացնել բուսայուղը, տապակել հավը, ցանկության դեպքում համեմունքներ ավելացնել:
  2. Կտրատել սոխը և գազարը, լցնել հավի վրա և տապակել ուժեղ կրակի վրա 5 րոպե: Ավելացնել ջուր կամ արգանակ, որպեսզի այն ծածկի հավին: Աղ անել, ծածկել կափարիչով, իջեցնել կրակը և եփել մոտ 30 րոպե:
  3. Մաքրած կարտոֆիլը և սմբուկը կտրատել խորանարդաձև, պղպեղը շերտատել:
  4. Կաղամբը քերել և ավելացնել հավին:
  5. Կարտոֆիլը տապակել՝ մինչև կիսապատրաստ լինելը:
  6. Սմբուկը 5 րոպե տապակել պղպեղների հետ:
  7. Ամբողջ բանջարեղենն ավելացնել հավին, ավելացնել տոմատի մածուկ, աղ և պղպեղ անել և շոգեխաշել 10-15 րոպե:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը