Փարիզյան տաք շոկոլադ
Advertisement 1000 x 90

Փարիզյան տաք շոկոլադ

Մոնմարտրի ստորոտում նստել ինչ-որ սրճարանում, բռնել սիրելիի ձեռքը և վայելել տաք շոկոլադ. սա, իհարկե, երազանք է: Իսկ նախքան երազանքն իրականություն դարձնելն առաջարկում ենք տանը պատրաստել փարիզյան տաք շոկոլադ:

Բաղադրիչներ

  1. Մուգ շոկոլադ (70%) – 70 գ
  2. Կաթ – 160 մլ
  3. Շագանակագույն շաքարավազ – 1 ճ/գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Շոկոլադը մանրացնել:
  2. Կաթը լցնել սոտեյնիկի մեջ՝ նախապես այն սառը ջրով թրջելուց հետո: Տաքացնել միջին կրակի վրա: Երբ կաթն արդեն տաք լինի, ավելացնել շոկոլադը և սկսել խառնել: Պատրաստել, մինչև շոկոլադը լիովին հալվի:
  3. Ավելացնել շաքարավազ, գրեթե հասցնել եռման և մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը