Բաղադրիչներ
- Ալյուր – 480 գ
- Ձու – 2 հատ
- Արևածաղկի ձեթ – 90 մլ
- Ջուր – 200 մլ
- Խմորիչ – 5 գ
- Աղ – 7 գ
- Շաքարավազ – 7 գ
- Սոխ – 2 գլուխ
- Պանիր – 100 գ
Պատրաստման եղանակը
- Խմորիչը լուծել տաք ջրի մեջ, ավելացնել շաքարավազը, թողնել 10 րոպե: Ավելացնել ձվերը, 75 մլ ձեթ, աղ և խառնել: Աստիճանաբար ավելացնել ալյուրը:
- Սոխը կտրատել և տապակել:
- Սոխը և քերած պանիրն ավելացնել խմորին, խառնել:
- Խմորը 15 րոպե ծածկել թաղանթով:
- Ջեռոցը տաքացնել մինչև 200 աստիճան, թխել հացը 15 րոպե: Այնուհետև իջեցնել ջերմաստիճանը մինչև 160 աստիճան և թխել ևս 20 րոպե:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը