Անուշաբույր հաց՝ պանրով և սոխով
Advertisement 1000 x 90

Անուշաբույր հաց՝ պանրով և սոխով

Բաղադրիչներ

  1. Ալյուր – 480 գ
  2. Ձու – 2 հատ
  3. Արևածաղկի ձեթ – 90 մլ
  4. Ջուր – 200 մլ
  5. Խմորիչ – 5 գ
  6. Աղ – 7 գ
  7. Շաքարավազ – 7 գ
  8. Սոխ – 2 գլուխ
  9. Պանիր – 100 գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Խմորիչը լուծել տաք ջրի մեջ, ավելացնել շաքարավազը, թողնել 10 րոպե: Ավելացնել ձվերը, 75 մլ ձեթ, աղ և խառնել: Աստիճանաբար ավելացնել ալյուրը:
  2. Սոխը կտրատել և տապակել:
  3. Սոխը և քերած պանիրն ավելացնել խմորին, խառնել:
  4. Խմորը 15 րոպե ծածկել թաղանթով:
  5. Ջեռոցը տաքացնել մինչև 200 աստիճան, թխել հացը 15 րոպե: Այնուհետև իջեցնել ջերմաստիճանը մինչև 160 աստիճան և թխել ևս 20 րոպե:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը