Բաղադրիչներ
- Խնձոր – 1 հատ
- Ալյուր – 3 ճ/գ
- Կաթ – 250 մլ
- Ձու – 3 հատ
- Շաքարավազ – 2-3 ճ/գ
- Բուսայուղ – 2 ճ/գ
- Կարագ – 1 ճ/գ
- Մեղր – 1 ճ/գ
- Աղ – 1 պտղունց
- Շաքարի փոշի
Պատրաստման եղանակը
- Կեղևազրկած և մաքրած խնձորը կտրատել:
- Տապակի մեջ տաքացնել կարագը մեղրի հետ՝ մինչև լրիվ լուծվելը:
- Տապակի մեջ ավելացնել խնձորը, խառնել, որպեսզի դրանք պատվեն մեղրով, և անընդհատ խառնելով տապակել 7-10 րոպե:
- Խմորի համար հարել ձուն՝ աղի, շաքարավազի և բուսայուղի հետ:
- Ավելացնել ալյուրը, լավ խառնել:
- Տաքացնել կաթը գրեթե մինչև եռման աստիճան և ոչ մեծ չափաբաժիններով խառնել խմորի հետ:
- Խմորը լցնել կարամելացված խնձորի վրա և թխել 30-40 րոպե՝ 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
- Աղանդերը թխել մինչև ոսկեգույն դառնալը:
- Պատրաստի Flaugnarde-ի վրա շաքարի փոշի շաղ տալ և մատուցել տաք վիճակում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը