Որոշ մթերքներ խորհուրդ է տրվում չտաքացնել եւ սառը ուտել:
Ինչպես պնդում է սնունդի գերմանական հասարակության ներկայացուցիչ Անտիե Գալը, նման մթերքների թվում են մակարոնեղենը, կարտոֆիլը, բրինձը:
Այդ մթերքներում կրախմալի բարձր պարունակությունը բարձրացնում է արյան մեջ շաքարի մակարդակը:
«Սակայն սառը վիճակում դրանք ոչ միայն օգնում են կարգավորել շաքարի մակարդակը, այլ նաեւ դրական են ազդում աղիների աշխատանքի վրա, կարգավորում են արյան մեջ շաքարի մակարդակը եւ նույնիսկ օգնում նիհարել»,-focus.de-ն մեջբերում է Գալի խոսքը: