Արագ աղցան՝ հավով և բանջարեղենով
Advertisement 1000 x 90

Արագ աղցան՝ հավով և բանջարեղենով

Բաղադրիչներ

  1. Հավի կրծքամիս – 1 հատ
  2. Հազարի տերևներ
  3. Վարունգ – 1-2 հատ
  4. Լոլիկ – 3-4 հատ
  5. Մաղադանոս – 3-4 ճյուղ
  6. Կանաչ սոխ՝ ըստ ճաշակի
  7. Ձիթապտղի յուղ – 2 ճ/գ
  8. Աղ, պղպեղ, համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

  1. Հավի կրծքամիսը կտրատել ոչ մեծ կտորների, համեմել:
  2. Հավի կտորները տապակել տաքացրած յուղով՝ մինչև պատրաստ լինելը: Տապակված մսակտորները հանել տապակից և դնել թղթե անձեռոցիկի վրա:
  3. Բանջարեղենը կտրատել ոչ մեծ կտորների: Կանաչիները մանրացնել:
  4. Ափեսի մեջ տեղավորել հազարի տերևները:
  5. Խառնել հավի կտորները և բանջարեղենը, լցնել հազարի տերևների վրա:
  6. Պատրաստի աղցանի վրա կանաչի ցանել և լցնել ձիթայուղը: Կիտրոնի հյութ ավելացնել և անմիջապես մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը